Протестно окупљање бивших радника „Застава камиони“

Бивши радници фабрике „Застава камиони“ и других мањинских организационих целина некадашње групације Застава, организовали су пето протесно окупљање код Крста са циљем да реше материјални и социјални статус за око 4 600 радника.

Организациони одбор, обавестио је некадашње раднике о резултатима састанка који је одржан у Београду током прошле недеље са државним секретаром Министарства привреде Драганом Стевановићем.

Некадашњим радницима фабрике „Застава камиони“ који су фабрику напуштали уз социјални програм почев од 2013. године, дугује се у просеку око пола милиона динара, за шта имају и правосудна судска решења.

Током протеста, организациони одбор подсетио је бивше колеге на допис, који је упућен највишим инстанцама у Београду.

Скуп је био прилика да се пренесу одговори државног секретара Министарства привреде Драгана Стевановића.

Око 4600 бивших радника остало је са нерешеним статусом. Не могу да наплате заостале зараде, јубиларне награде и друге принадлежности, које им се дугују пуних 5 година као и уплате доприноса.

Са надом да ће се наћи решење Организациони одбор протеста апелује на бивше раднике да буду стрпљиви, јер једино тако могу доћи до наплате заосталих потраживања.

Организациони одбор протеста поручио је свим радницима групације Застава који имају ненаплаћена потраживања да ће о следећем окупљању накнадно обавестити јавност, јер је сезона годишњих одмора.

Да ли ће Министарство финансија Републике Србије наћи решење и да ли ће радници у наредном периоду остварити своја права, знаће се почетком септембра.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *