Прва награда за крагујевачке лингвисте

Лингвистичка секција Прве крагујевачке гимназије освојила је прву награду на републичком такмичењу у категрији лингвистичких секција средњих школа.

Након неколико година паузе у раду, Лингвистичка секција Прве крагујевачке гимназије, поново је окупила ученике заинтересоване за ову секцију.

Када у нечему победите, то значи да сте бољи од других, а када притом победите и оне који су за ту област специјализовани, онда сте стварно најбољи.

Управо је то пошло за руком ученицима Прве крагујевачке гимназије окупљеним у лингвистичкој секцији.

Мала одабрана група ђака предвођена професорима Мирјаном Арнаут и Мариом Бадјуком освојила је прво место на републичком такмичењу из лингвистике.

Након неколико година паузе у раду, секција се окупила крајем септембра и ове године су се посебно потрудили, јер је било важно да оправдају реноме који су стекли на прошлим такмичењима.

Припремљено је десетак радова који су ученици писали у групама или индивидуално.

Лингвистичка секција Прве крагујевасчке гимназије има у плану да организује лингвистичке вечери на којима ће бити представљени такмичарски радови, а такође у плану је и дружење са познатим писцима и успостављање сарадње и са другим секцијама на нивоу Србије.

За то време ученици се већ вредно припремају за такмичење следеће године, на коме желе да понове овај пласман.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *