Прва редовна седница Скупштине града 14. септембра

Прва редовна седница Скупштине града заказана је за понедељак, 14. септембар, у 9 часова.

Председник локалног парламента, Мирослав Петрашиновић одржао је консултације са шефовима одборничких група.

На дневном реду биће 10 тачака. Између осталог, одборницима ће бити представљен Извештај о реализацији буџета за првих шест месеци ове године који, због ситуације са коронавирусом и ванредног стања, карактерише 30 одсто реализованих средстава.

То је тачка о којој се не отвара расправа, али је обавеза да се овај документ представи новом одборничком сазиву.

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић нагласио је да градске финансије нису угрожене, рачун града није у блокади и да се прилив новца у градску касу последња три месеца стабилизовао.

Шефови одборничких група упознати су са укупно10 тачака дневног реда прве редовне седнице Скупштине града која ће бити одржана за седам дана.

Новом одборничком сазиву биће поднет Извештај о реализацији буџета који је за првих шест месеци ове године.

Иако се о овој тачки не расправља, председник Скупштине града Крагуејвца, Мирослав Петрашиновић процењује да ће одборници наћи начин да полемишу о новцу у градској каси.

Одборници ће, између осталог, дискутовати о иницијативи за подизање споменика професору и некадашњем директору Прве крагујевачке гимназије Панти Милановићу у Горњим Јарушицама, који је упутио Савет грађана ове месне заједнице. Установе културе у Крагуејвцу заступљене су једној тачки дневног реда.

Одборници ће расправљати о предлогу да се Јавном комуналном предузећу Шумадија Крагујевац одобри набавка основних средстава за обављање делатости.

У питању су пијачне тезге које ће бити постављене у реконструисаној Градској тржници.

Затим, о давању сагласности за увећање имовине овог градског комуналног предузећа, конкретно већ изграђеног објекта Јавне гараже, у улици Кнеза Михаила који, уз сагласност одборника, треба да постане својина Шумадије.

Поред ових тачака, неколико градских привредних друштава је исказало остварену добит у 2019. години, попут предузећа Водовод и канализација, коју треба распоредити на покривање губитака из претходног периода.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.