Први дечји балетски фестивал

У Крагујевцу је, у Позоришту за децу, одржан први дечји балетски фестивал „Планета балета“, на коме су наступиле балерине из балетских школа и студија у Србији, које негују класичну балетску уметност и плесно стваралаштво најмлађих.

Фестивал није имао такмичарски карактер, већ је био прилика за презентацију рада са децом, како професионалних, тако и припремних – рекреативних нивоа.

Фестивал „Планета балета“ је усмерен је на популаризацију, развој и неговање балетске уметности, кроз сусрете балетских педагога, студија и школа, као и сарадњу са балетским стручњацима из Србије.

На првом дечјем балетском фестивалу наступиле су мале крагујевачке балерине.

Љубитељима балета, своје кореографије представиле су и гошће из целе Србије.

Према речима организатора, ова манифестација има за циљ да се публици прикажу вредности класичне балетске уметности кроз дечји израз и да се кроз сусрете учесница стварају нови контакти и идеје, које ће допринети уметничком стваралаштву младих.

На првом балетском фестивалу “Планета балета“ у Крагујевцу представиле су се референтне институције за неговање плесног и дечјег стваралаштва: балетске школе и центри који негују класичну балетску уметност.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *