Први део пројекта „Чиста Србија“ у завршној фази

Радови на изградњи канализационе мреже, који се у Крагујевцу спроводе у оквиру државног пројекта „Чиста Србија“, почели су у насељу Бресница.

Завршетком овог и послова у Корману, Илићеву и Белошевцу биће заокружена прва фаза у којој је предвиђена изградња 40 километара канализационе инфраструктуре.

Пројектом “Чиста Србија” у Крагујевцу планирана је изградња 360 километара канализационе мреже.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и председник Скупштине града Ивица Момчиловић, најпре су обишли градилишта у насељу Бресница, која због свог положаја и конфигурације терена представља најпроблематичнији део прве фазе пројекта „Чиста Србија“.   

Унапређење комуналне инфраструктуре у Крагујевцу подразумева реконструкцију постојеће, али највећи део односи се на изградњу потпуно нове канализационе мреже.

Паралелно са радовима у Бресници, посао се обавља у улици 19. октобра у Илићеву.

Прва фаза пројекта је у завршној фази и већ је у плану почетак наредне, овог изузетно значајног пројекта за грађане Крагујевца.

Према речима градских челника, ускоро ће почети радову у улици Ужичке републике, а до краја прве фазе остало је још да се заврше радови у Корману и Белошевцу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *