Први фестивал Шумадијске ракије

Регионална асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија” организује први Шумадијски фестивал ракије, који ће бити одржан 5. децембра у хотелу „Крагујевац”.

Манифестација се организује у сарадњи са Привредном комором, Центром за пољопривреду и рурални развој, Регионалном агенцијом за економски развој и Градском туристичком организацијом Крагујевац.

Циљ Шумадијског фестивала ракије је, да на једном месту окупи и представи произвођаче воћних ракија из целе Србије, као и да се регистровани произвођачи јаких алкохолних пића представе потенцијално новим купцима, пре свега Хорека сектору, велетрговинама, специјализованим продавницама пића и грађанима.

За први фестивал ракије, пријавило се 35 излагача са територије целе Србије.

Привредна комора Крагујевац пружила је подршку Регионалној асоцијацији произвођача ракије за целокупан пројекат.

У првих девет месеци, извоз алкохолних пића из Шумадије бележи добитак од 814 хиљада евра, што значи, да ће до краја године достићи и милион, истакао је Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе Крагујевац.

Први Шумадијски фестивал ракије биће одржан као једнодневна манифестација 5. децембра у хотелу „Крагујевац” од 10 до 20 часова.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *