Први “KLIKcon” у Крагујевцу

Сајам игара, поп културе и информационих технологија “KLIKcon”, први ове врсте ван Београда, биће одржан од 10. до 12. маја, на Шумадија сајму.

Манифестација је хуманитарног карактера јер ће, у зони за бесплатно играње, која носи назив “Игром се борим“, играчи моћи да донирају новац за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака.

Дигиталне игре потиснуле су аналогне у други план, што доводи до сукоба генерација, а циљ Кликкон сајма је да, кроз дружење, помири два света.

Одрасли посетиоци биће у прилици да се подсете добрих старих друштвених игара, које су обележиле њихову младост.

Млади ће имати част да се упознају са аналогном страном света игара, рекао је Стеван Михајиловић, један од организатора сајма Кликкон.

Сајам ће имати и хуманитарни карактер.

У зони отвореној за бесплатно играње, која носи назив „Игром се борим“, играчи ће моћи да донирају новац за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака.

Млади ће, кроз едукативно предавање Фондације Тијане Јурић, моћи да се информишу о безбедном и одговорном коришћењу интернета.

Крагујевац ће добити свој први сајам игара, популарне културе и информационих технологија, прво велико дешавање овог типа ван подручја Београда, а треће на Балкану.

Поред љубитеља електронске и традиционалне забаве, ова сајамска манифестација окупиће и ИТ компаније, предаваче, као и потенцијалне инвеститоре.

Посетиоцима ће бити представљене могућности напретка кроз гејминг и унапређење ИТ сектора.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *