Првог дана пријаве за туристичке ваучере захтев поднело 6700 грађана

У току је подношење пријава грађана за коришћење ваучера за годишњи одмор у Србији.

Захтев је, на шалтерима пошта у Србији, за само један дан поднело 6700 грађана.

У Министарству трговине, туризма и телекомуникација подсећају да је на располагању 400.000 нових ваучера које грађани могу да искористе до 20. новембра ове године.

Изменама и допунама Уредбе о коришћењу ваучера за смештај у угоститељским објектима у Србији, могућност да поднесе захтев добио је већи број грађана, а повећан је и лимит за примања запослених са 60.000 на 70.000 динара.

Право на коришћење ваучера сада имају и студенти.Њима је потребна потврда високошколске установе и фотокопија индекса.

Све природне лепоте и потенцијали Србије биће представљени кроз туристичку кампању “Изабери своју авантуру, види Србију“.

Поред сеоског туризма, посетиоцима који дођу у Крагујевац пружа се могућност да се упознају са вредном културно-историјском заоставштином и бројним манастирима у околини града.

Туристичка понуда Крагујевца обогаћена је Легатом “Николе Коке Јанковића“, али и кућом “Ђуре Јакшића“ која ће ускоро бити отворена.

Из Градске туристичке организације очекују да ће ускоро бити враћене и традиционалне манифестације које се одржавају у нашем граду.

Салон вина најављен је за 20. јун, а Шумадија сајам очекује да крајем августа крене са организацијом сајамских манифестација.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *