Психијатријска клиника 10. јединица ковид система у КЦ Крагујевац

У крагујевачком Клиничком центру све је више јединица које се уводе у ковид систем.

Последња у низу и десета по реду је Психијатријска клиника, у којој се поставља опрема за кисеоничну терапију.

Према речима др Слободана Милисављевића, координатора за пандемију Министарства здравља, ситуација у овој здравственој установи је драматична, јер без обзира на то што је обезбеђен простор за смештај ковид пацијената, Клиничком центру недостаје опрема.

Због све већег броја заражених здравствених радника, Клинички центар у Крагујевцу суочен је и са недостатком најважнијег ресурса, а то су људи, каже Милисављевић.

Одлука да се и Психијатријска клиника Клиничког центра у Крагујевцу уведе у ковид систем је очекивана, с обзиром на повећање броја пацијената којима је неопходно болничко лечење.

У овој здравственој установи размишља и о отварању нове јединице интезивне неге.

Већина постеља у крагујевачком Клиничком центру је у ковид систему, а на располагању је одређени број јединица које, уколуко буде потребно, могу да постану део овог система.

Према речима др Слободана Милисављевића, координатора за панедмију Министарства здравља, од просторног проблема већи је онај који се односи на недостатак опреме.

Непремостива тешкоћа, каже Милисављевић, је велики број заражених лекара, медицинских сестараи, техничара.

До петка, 27. новембра, било је 120 ковид позитивних међу запосленима у Клиничком центру, који су због тога морали да оду на лечење, односно у изолацију.

Клинички центар је ове године запослио додатни број медицинских радника, а последњи у низу је конкурс за немедицинско особље, на који су се јавили млади Крагујевчани.

Кандидати се прилично брзо позивају на разговоре, јер су потребе свакодневно све израженије.

На интернет страници Клиничког центра,  23. новембра објављене су Одлуке о пријему у радни однос на 12 месеци референата за правне и економско финансијске послове, раније за обезбеђење, хемијског техничара, а пре непуних десет дана расписан је конкурс за пријем у радни однос 30 медицинских техничара општег смера на три месеца, односно као замена док се не врате запослени са дужег одсуства.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *