ПУ Нада Наумовић реализоваће током лета 4 пројекта

Предшколска установа “Нада Наумовић”, реализоваће током лета 4 пројекта намењена Ромској деци раног и предшколског узраста.

Циљ ових пројеката је да, кроз интер-секторску сарадњу, пруже подршку развоју деце до шест година, код које постоји развојно кашњење, сметње или тешкоће у развоју.

Пројекти се реализују уз подршку УНИЦЕФ-а и Министарства просвете.

“Иницијатива за подршку у учењу и развоју Ромске деце раног узраста у Србији”, “Креирање услова за развој свеобухватног система ране интервенције код деце раног узраста у Србији”, “Унапређивање квалитета предшколског васпитања и образовања кроз механизме за вредновање предшколских установа и развој система подршке” и “Безбедан интернет за целу породицу”, су називи четири пројекта на којима ће Предшколска установа “Нада Наумовић” у наредном периоду радити.

Циљ ових пројеката је пружање подршке социјалне заштите, предшколског васпитања и образовања деце до шест година, подизање свести и знања родитеља о безбедном коришћењу интернета.

Предшколска установа “Нада Наумовић”, кроз овакве врсте пројеката жели да учествује у развоју детета од најранијег узраста.

Добра сарадња васпитача, родитеља и стручних тимова Министарства просвете у решавању проблема једна је од најбољих метода.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *