Пуни хотели у Крагујевцу

У Крагујевцу је у прва три месеца ове године боравио већи број туриста у односу на исти период у 2017. што показују и приходи од боравишних такси.

Пораст гостију забележен је у сеоским туристичким домаћинствима. У Градској туристичкој организацији кажу да је велики број туриста посетио Крагујевац и у протекла два месеца због обележавања јубилеја.

Према подацима локалне самоуправе, у Крагујевцу је за прва три месеца ове године повећан приход од боравишних такси за 30 одсто у односу на исти период у 2017. Осим домаћих, највише туриста било је из Бугарске и Босне и Херцеговине.

У Градској туристичкој агенцији кажу да је број гостију повећан и у последња два месеца због бројних манифестација у оквиру мајских свечаности.

У прва три месеца ове године забележен је повећан промет у Туристичко информативном центру од услуга у сеоским туристичким домаћинствима која све више привлаче туристе.

У Градској туристичкој агенцији очекују да ће доста гостију посетити Крагујевац и током лета због Арсенал феста, авантура парка на језеру у Шумарицама и разних манифестација које ће бити организоване.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *