Путарине у Србији скупље за 12 одсто

Данас је на снагу ступио нови ценовник путарина у Србији. Као што је било најављено, вожња српским аутопутевима поскупела је за 12 одсто.

У Јавном предузећу „Путеви Србија“ кажу да ће се ово поскупљење возачима вратити кроз квалитетније путеве и удобнију вожњу.

Како се и најављивало протеклих месеци, путарине у Србији скупље су за 12 одсто. Крагујевчане, који планирају летовање у Грчкој, вожња аутомобилом до границе са Северном Македонијом коштаће 1.080 динара.

По новом ценовнику, путарина од Баточине до Ниша износи 480, а од Ниша до Прешева 600 динара.

Цене путарина у Србији нису се мењале од јануара 2017. године када су поскупеле за 10 одсто. У Јавном предузећу „Путеви Србије“ кажу да ће зарада од путарина бити уложена у побољшање путева.

Путарина за аутомобиле од Београда до Суботице износи 630, а од Београда до Шида 410 динара. За вожњу од Ниша до Димитровграда возачи аутомобила ће морати да издвоје 210 динара, док је цена путарине на деоници Љиг-Прељина 160 динара.

Извепштава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *