Радмили Бакочевић награда за животно дело

Прво Интернационално такмичење соло певача “Радмила Бакочевић” одржано је у гелерији Универзитетске библиотеке на коме се окупило преко 50 учесника из Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

На свечаном концерту најбољима су додељене награде а нашој примадони Универзитет у Крагујевцу доделио је признање за животно дело.

Музичко удружење Архангели Србија организовало је прво Интернационално такмичење у соло певању названо по имену оперског сопрана, наше прослављене диве Радмиле Бакочевић.

Такмичење је отворено у Свечаној Сали ректората предавањем примадоне где су присутини имали прилику да чују део великог искуства наше опреске певачице.

Учесници из Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије такмичили су се у неколико категорија И показали свој таленат и гласовне могућности у програму који су припремили за престижно такмичење.

После првог дана надметања у Универзитетској галерији подељене су награде и признања.

Други део такмичења одржан је у Етно кутку „Јанин рај“ у Петровцу и у Старој скупштини где су се учесници представили изворним песмама.

Поред младих уметника и чланова жирија који су добили признања Ђурђевдански венац, ректор крагујевачког Универзитета професор Небојша Арсенијевић уручио је признање за животно дело Радмили Бакочевић уметници по којој је такмичење понело име.

Прво интернационално такмичење соло певача “Радмила Бакочевић” организовано је сарадњом Универзитета у Крагујевцу, Музичког центра, Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић и ФИЛУМ-а и под покровитељством Града.

Чињеницом да се такмичење оснива у години јубилеја Крагујевца целокупна менифестација добија још већи значај.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *