Радна група за формирање централизоване базе пореских обвезника

Подаци о пореским обвезницима са територије града Крагујевца постаће део централизоване базе података на нивоу читаве Србије.

Успостављање јединственог информационог система локалних пореских администрација предвиђено је изменама Закона о пореском поступку, а град Крагујевац спреман је за њихову примену.

У складу са изменама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, Владина Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, успоставиће Јединствен информациони систем локалних пореских администрација.

За припрему и пренос података локалног информационог система Градске пореске управе у Крагујевцу задужена је недавно формирана Радна група, која ће тај посао радити у сарадњи са Владином Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Централизована база података о пореским обвезницима, поред уједначавања рада, омогућиће и ефикасније вођење административних послова у електронском облику.

Ово је само једна од новина предвиђених изменама Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

Новим законским решењима, пореским обвезницима у Србији при одобравању одлагања плаћања обавеза омогућава се и право на грејс период од 12 месеци, док грејс период до 24 месеца могу да имају обвезници који примењују план реорганизације и финансијског реструктурирања.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *