Радници ГАС-а нису тужили фирму

Четрдесет радника Градске агенције за саобраћај потражује око 15 милиона, односно око 180 хиљада од послодавца на име разлике у исплати за топли оброк и регрес. 

Иако су се јуче на појединим градским проталима појавиле информације да су запослени тужили ГАС, представници Заједнице синдиката овог предузећа који су покренули решавање овог питања изјавили су за Телевизију Крагујевац да та вест није тачна и да нико од радника још увек није тужио предузеће.

Иако је склопљен споразум са послодавцем уз посредство миритеља, новац им још увек није исплаћен.

Директор Градске агенције за саобраћај каже да се исплата потраживања очекује после седнице Скупштине града на којој ће се расправљати од плану пословања за 2019. овог комуналног предузећа.

Чланови Заједнице синдиката Србије у Градској агенцији за саобраћај почетком јануара потписали су Споразум о колективном решавању овог спора посредством миритеља,кажу представници ове организације.

Потом су потписани и појединачни споразуми којим је утврђено да послодавац до краја јануара исплати у осам једнаких рата заостала дуговања односно разлику за исплаћени топли оброк и регрес, јер им је било исплаћено мање новца од утврђеног законског износа.

Они кажу да су радници показали разумевање према предузећу, али и оснивачу Граду Крагујевцу јер су се одрекли камате на износима. Пошто им није исплаћен новац, затражили су одговор од руководства зашто касни исплата.

На састанку са директором обавештени су да је једина препрека то што није било седнице Скупштине града на којој би требало да се расправља о иначе поднетом плану пословања предузећа за 2019. годину.

Заседање локалне скупштине заказано је у марту. Одборници Скупштине града, између осталог, утврдиће план пословања Градске агенције за саобраћај.

Уколико се усвоји,према речима директора Обрадовића, радници могу да очекују исплату потраживања.

Стрпљење радника ГАС-а како кажу представници и чланови Заједнице синдиката је на измаку, и додају да су незадовољни, јер им последњих десет година није повећана плата.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *