Расправа о буџету за 2020. годину

Критикујући предлог буџета, представници опозиције су навели да је прорачун за 2020. годину предизборни, неостварив и неодржив, као и да су велика издвајања за субвенције.

Додају и да је дубоко социјалан и није развојни, а да су приходи нереално планирани.

Одговарајући на замерке опозиције, градоначелник Крагујевца Радомир Николић је објаснио да су приходи планирани на основу пристиглих писама о намерама потенцијалних купаца земљишта у износу од око 3.7 милијарди динара.

Николић је додао да је Крагујевац једини град у коме нема никаквих афера, намештених тендера, да је незапосленост смањена на 16 хиљада незапослених и да град функционише у пуном капацитету, што омогућава пројекцију буџета на овако високом ниову.

Градоначелник је потврдио да су субвенције више од милијарду динара, од чега 320 милиона иде за Нискоградњу и више од 200 милиона динара за ЈКП Водовод и канализација и СПД Раднички.

За културу је планирано 507 милиона динара, за спорт 365 милиона, 9 милиона за запошљавање и 270 милиона динара на име субвенција за боравак деце у приватним вртићима.

Предвиђена је и реконструкција школа у Маршићу и Белошевцу, а 450 милиона динара опредељено је за изградњу путне инфраструктуре.

У пројекцији прорачуна је и кружни ток Мала Вага, инфраструктурно опремање радне зоне Феникс, реконструкција зграда Књажевско-српског театра и Суда, Каменог моста и биоскопа Пионир, а у плану је и санација два клизишта.

Николић је додао и да су градске финансије сређене и да само два судска спора могу да угрозе буџет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *