Распуст уз књигу

Распуст за ђаке основних и средњих школа увелико траје. Иако су наклоњени савременим технологијама, ученици ипак користе прилику да током паузе читају.

Поред обавезне лектире, популарни дечији јунаци попут непролазног Харија Потера, Малог принца или јунака романа Вини Пуа и даље су наслови о којима се говори међу малим Крагујевчанима.

Дечији огранак библиотеке Вук Караџић без обзира на распуст отворен је за све ђаке који желе да искористе нерадне дане и забаве се уз неку лепу књигу која није обавезна по школском програму.

Има и оних који своју лектиру још увек нису прочитали па користе ову прилику да заврше своје обавезе на време.

Најмлађи чланови библиотеке ипак највише уживају у многобројним сликовницама и бајкама које ова установа поседује у великом броју.

Запослени у дечијем огранку народне библиотеке, суочавају се и са примерима када морају да упућују крагујевчане који зову телефоном на своју локацију и подсећају да се ово одељење налази у улици Милована Глишића. Поседују фонд од 27000 наслова.

Деца различитих малих књижевних укуса, и узраста на овом месту увек могу наћи нешто што их интересује.

Предшколци се углавном одлучују за цртане јунаке. Нешто старији читаоци воле романе и непролазне дечије класике.

Осим богате понуде разноврсних наслова, чланове библиотеке ускоро очекује и бесплатна радионица енглеског језика, где ће сви заинтересовани моћи да усаврше стечено знање из школе.

Деца предшколског узраста, првог разреда основних и средњих школа добијају бесплатну чланску карту. Годишња чланарина износи симболичних 300 дин.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *