Растур воде на рачунима изненадио мештане Осојака

Растур воде на рачунима за мај и јун, изненадио је мештане Осојака. Како нам је рекао један од потрошача Влајко Караџић, на његовом рачуну за воду, стајало је да је на 20 потрошених кубика воде додато још преко 150 кубика које градски Водовод евидентира као растур.

Уколико постоји разлика између потрошње очитане на главном водомеру и збира више појединачних потрошњи иза главног водомера, сви регистровани потрошачи добијају фактуру према потрошњи и за растур, који се дели спразмерно очитаној потрошњи, објашњавају у крагујевачком Водоводу.

Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” и општина Баточина, 2014. године потписали су уговор којим је крагујевачки Водовод преузео 2287 потрошача у категорији домаћинства, а који су до тада користили услуге Јавног комуналног предузећа “7. јули” из Баточине.

Том приликом је утврђено да је место примопредаје воде централни водомер, а то је случај и са потрошачима из Осојака.

Растур воде који је стигао на рачун Влајка Караџића из Осојака, за мај и јун изненадио је и њега и друге мештане из тог села. Наиме, на потрошених 20 кубика воде додато је преко 150 кубика, који се евидентирају као растур.

У крагујевачком Водоводу кажу да се на територији овог села на водоводној мрежи дешавају честе хаварије, што је последица дотрајале мреже која је изграђена пре више година и подсећају да је овакво стање наслеђено.

Објашњавају да Водовод има обавезу да све кварове поправља на примарној мрежи до централног водомера, док хаварије на секундарној мрежи, од водомера до домаћинства поправљају сами потрошачи.

У ситуацијама где се преко једног главног водомера водом снабдева више потрошача, уколико постоји разлика између потрошње очитане на главном водомеру и збира више појединачних потрошњи иза главног водомера, сви регистровани потрошачи добијају фактуру према потрошњи и за растур, који се дели спразмерно очитаној потрошњи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *