Развој регионалног туристичког производа

У циљу израде плана развоја туризма у Шумадији и Поморављу у Крагујевцу је одржана Регионална радионица, која је део припреме два региона, Срем и Шумадија за оснивање Дестинацијске менаџмент организације, дефинисање туристичког простора и техничке подршке субјектима који продају дестинације у циљаним регијама.

Програм се реализује захваљујући финансијској подршци Швајцарске развојне агенције.

Сврха радионице је да се заједничким радом дође до конкретних циљева и праваца развоја туризма у региону Шумадије и Поморавља.

Пројектом је почео и процес систематизације регионалне туристичке понуде. То ће омогућити израду стратегије развоја туризма на овој територији и развој туристичких производа који ће омогућити да се позиционирају дестинације на тржишту.

Целокупним процесом израде плана развоја туризма управљају експерти из Словеније.

На регионалној радионици са окупљеним учесницима предавачи су на основу свих сазнања и досадашњег рада дали своје предлоге за План развоја туризма и модел функционисања дестинацијске менаџмент организације, која у будућности треба да буде задужена за управљање и стратешко планирање развоја туризма у Шумадији и Поморављу.

Циљане регије су 7 општина у Срему и 13 општина у региону Шумадије и Поморавља. Пројекат финансира Швајцарска развојна агенција у вредности од 230 хиљада швајцарских франака.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *