Редови и гужва испред банака, трговина, банкомата…

У Србији ће данас од 17 часова бити на снази најдужа забрана кретања од увођења ванредног стања, и трајаће до понедељка до 5 ујутру.

Најављена мера условила је идентичан призор у свим градовима Србије. Дуги редови и гужва. У Крагујевцу су најдужи редови били испред поште, банака, банкомата, апотека.

Грађани су данас чекали и испред продавница и трговинских ланаца како би се снабдели за скоро тродневну забрану кретања када неће радити ниједна продавница ни пекара.

Исплата мартовске пензије у целости која је увећана за још 4 хиљаде динара почела је јуче.

Многобројни пензионери овластили су своје чланове породице, најближе комшије или рођаке да уместо њих подигну пензију што је условило велику гужву у граду.

Готово на свим местима где се налазе поштанске експозитуре, банке и банкомати од раних јутарњих сати па све до обуставе рада због забране кретања грађани су стпљиво чекали и реду.

Многи наводе да су ред чекали и по неколико сати. Крагујевчани су се опремили неопходном заштитном опремом.

Готово сви су имали маске и рукавице а поштовало се и потребно растојање како би се превенирала зараза Ковидом 19.

Испред трговинских ланаца, самопослуга и мањих продавница стрпљиво се чека. Крагујевчани не планирају стварање већих залиха хране, јер за то како кажу нема потребе.

Све трговине одлично су снабдевене а у продаји има свих прехрамбених производа и средстава за хигијену.

Предстојећи викенд је најдужи период када је реч о забрани кретања од када је уведено ванредно стање.

Забрана кретања је од петка од 17 часова до понедељка до 5 ујутру.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *