Реконструкција 200 игралишта у Крагујевцу

За реконструкцију и обнову дечјих игралишта из грaдског буџета издвојено је пет милиона динара, а радиће се на целој територији града Крагујевца.

Реконструисаће се око 200 игралишта, а са обновом мобилијара кренуло се данас на дечјем игралишту у насељу Аеродром.

У склопу прве фазе реконструисаће се стара дечја игралишта на територији града Крагујевца, за шта је издвојено око пет милиона динара.

Обнова 200 игралишта у граду допринеће већој безбедности деце приликом игре на отвореном простору.

У наредне три године, колико је Правилником о безбедности дечјих игралишта предвиђено, почеће и друга фаза.

Њиме су прописани најсавременији стандарди о томе каква би требало да буде подлога, али и справе за игру, како би се могућности повреде деце свела на минимум.

Правилником је дефинисано и како треба да изгледа опрема, од ког материјала треба да буде направљена и како су ти делови израђени, односно као се постављају.

Дефинисан је и састав подлоге, упијајућег дела који ублажава пад детета са одређене висине.

У првој фази радиће се на фарбању мобилијара, замениће се поломљени делови на справама, а тамо где је потребно биће додати и нови елементи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *