Реконструкција магистралног цевовода Гружа

Једна од већих инвестиција које Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” планира да реализује у наредном периоду је реконструкција чворишта на магистралном цевоводу Гружа – Крагујевац.

То ће побољшати квалитет воде и њену дистрибуцију до потрошача.

Кроз магистрални цевовод Гружа водом са снебдева 70% потрошача на подручју града Крагујевца.

Иако је пуштен у рад осамдесетих година прошлог века до данас није било ниједне реконструкције најбитнијих тачака на том цевоводу.

Једна од већих инвестиција које Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” планира да реализује у наредном периоду управо је реконструкција чворишта на овом цевоводу.

Са радовима се креће на јесен, када је мања потрошња воде, јер је у питању једнодневни посао који захтева пражњење комплетног цевовода.

Почетком идуће године очекује се реконструкција још једног чворишта у Драгобраћи. Тако би био реконструисан комплетан магистрални цевовод. Други посао је аутоматизација дистрибутивног система.

Увођењем аутоматизације и телеметрије у дистрибутивном систему воде, на многим тачкама у граду запослени у “Водоводу” имали би евиденцију какво је стање, када је реч о квалитету воде.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *