У току радови на реконструкцији пијаце Бубањ

Запослени у ЈКП Шумадија интензивно раде на реконструкцији Мале пијаце у насељу Бубањ.

Плато површине од 290 квадрата биће пресвучен асфалтом, а пре тога биће урађена кишна канализација.

У наредних неколико дана очекује се постављање нових тезги, за чију је набавку утрошено милион и по динара.

Укупна вредност радова износи око два милиона динара, а свечано отварање Мале пијаце у насељу Бубањ планирано је за 9. јул.Пијаца на Бубњу тренутно је измештена на део јавног паркиралишта, на углу улица Светозара Марковића и Змај Јовине.

Старе, дотрајале пијачне тезге које су направљене од гвожђа и лима покривене дебелим слојевима картона, замениће нове и модерно опремљене.

Према најавама надлежних у ЈКП ШУмадија, биће велике и простране са надстрешицама и боксевима у којима се складишти пијачна роба.

Продавци који раде на овој пијаци не крију задовољство што ће почетком јула радити у новим, бољим условима.

У првој фази радова на реконструкцији пијаце Бубањ биће урађена кишна и фекална каналитзација, а потом ће плато површине од 290 метара квадратних бити пресвучен асфалтом.

Тек потом ће бити постављене нове пијачне тезге.

У другој фази радова планирана је реконструкција локала на пијаци.У плану ЈКП Шумадија је и реконструкција гасне инсталације на Шареној пијаци и Зеленој пијаци у насељу Аеродром.

Завршетак радова на Малој пијаци у насељу Бубањ очекује се 9. јула када ће, према речима надлежних, пијаца и почети са радом.

Додатни радови на реновирању просторија ове пијаце обавиће се у најкраћем временском року.

У плану је и постављање пијачне ограде ради безбедности грађана овог фреквентног места у граду.

Извештава новинарка Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *