Реновирана Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у Ердечу

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у насељу Ердеч, која има 350 ученика, потпуно је реновирана, а изграђена је и нова фискултурна сала средствима Канцеларије за јавна улагања и локалне самоуправе.

На школи је замењена столарија, улази за ученике и наставнике су потпуно реновирани, а уређене су и просторије за дневни боравак и кухиња, па ће ученици, који похађају ову школу, на почетку нове школске године ући ће у потпуно реновиран простор.

За изградњу нове фискултурне сале издвојено је 75 милиона динара. Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије определила је око 70 посто средстава док је преостали део обезбедила локална самоуправа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја инвестирало је 6 милиона динара у обнову столарије.

Почетком школске године ученике и наставнике дочекаће и нови улази у школску зграду, а плато иза школе је асфалтиран и оплемењен зеленилом. Урађена је и нова мрежа за заштиту гасне инсталације.

У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ ради четрдесеторо запослених који наводе да ће почетак школске године бити у знаку многих новина које ће обрадовати и децу и наставнике.

Школска зграда у Ердечу направљена је давне 1989. године. У наредном периоду у плану су нови радови. Приоритет је израда нове фасаде и изолације која ће омогућити бољу енергетску ефикасност. За овај посао потребно је око 3 милиона динара. У плану је и израда новог крова, који је дотрајао, уколико се обезбеди још милион и по динара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *