Репрограм пореских дуговања

Редовно измиривање пореских обавеза најбољи је начин да обвезници избегну обрачун затезне камате, која на годишњем нивоу износи 11,5 процената.

Физичким и правним лицима и предузетницима, који имају дуговања према локалној пореској администрацији, пружена је могућност репрограма пореског дуга, а максималан период отплате може бити до пет година, односно 60 месечних рата.

Рок за плаћање четврте рате пореза на имовину за 2020. годину истекао је 16. новембра.

Из Градске управе за јавне приходе и инспекцијске послове апелују на грађане да редовно измирују своје обавезе, како би избегли обрачун и наплату законом прописане камате због кашњења уплата, која на годишњем нивоу износи 11,5 процената.

Пореском обвезнику коме је плаћање дугованог пореза одложено, отписује се 50% камате.

Уколико обвезник који се определио за ову могућност не поштује репрограмске обавезе, надлежни доносе решење о укидању одложеног плаћања пореза и приступа се принудној наплати.

Могућност репрограма грађанима је доступна током целе године.

Према речима надлежних, за ову могућност годишње се, у просеку, определи између 500 и 600 обвезника.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *