Републички Кризни штаб похвалио град Крагујевац

Републички Кризни штаб похвалио је Крагујевац због добре организације и успостављање стабилне епидемиолошке ситуације међу становништвом током претходних девет недеља борбе са епидемијом вируса Ковид -19, оценио је градоначелник Радомир Николић и изјави за Телевизију Крагујевац. 

Николић је изразио бојазан да са неминовним кретањем и мешањем становништва за пар седмица може доћи до пораста броја новозаражених, и апеловао на грађане да и после укидања ванредног стања поштују препоруке епидемиолога нарочито приликом кретања на јавним местима.

Иако ће ванредно стање за Ђурђевдан према најавама бити укинуто, Крагујевчани би и даље требало да буду  опрезни.

И даље ће важити поштовање одржавања дистанце од два метра међу људима који чекају испред шалтера, у продавницама и у свим јавним установама.

Уколико се одмах објави у Службеном гласнику, то значи да од 7. маја више нема забране кретања за грађане.

Са укидањем ванредног стања укида се и ангажман војске у цивилне сврхе.

Оно што ће остати на снази су препоруке а тичу се заштите од епидемије.

Девети дан без новозаражених у Крагујевцу и 68 регистрованих током девет недеља борбе против Ковида – 19 сврстали су град у малобројне који су се одлично изборили са коронавирусом

Све службе су током периода ванредног стања функционисале.

Због захлађења које је стигло са почетком месеца маја градско веће је донело одлуку да Енергетика продужи грејне дане.

Дан града – Ђурђевдан, Крагујевац дочекује у измењеним околностима.

Изостаје низ манифестација, а програми се селе на екран Телевизије Крагујевац.

У овом тренутку, честитке стижу од градоначелника скоро свих градова побратима, сарадника и пријатеља овдашње локалне администрације, који су до овог Ђурђевдана са Крагујевчанима заједно обележавали Дан града.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *