Рибља чорба – 40 година на сцени

Рок група Рибља чорба одржала је концерт у Крагујевцу поводом прославе јубилеја 40 година постојања.

У препуну халу Парк дошла је публика свих генерација да заједно са Бором Ђорђевићем и његовим бендом прослави значајану годишњицу.

Група Рибља чорба основана је 1978. године када је и почела са првим концертима.

До сада је издала деветнаест албума и одржала завидан број концерата уживо.

За 40 година постојања бенд је прошао кроз многе фазе, од повлачења тиража због проблематичних текстова, преко великог броја награда до времена када је и београдска Арена постала премала за њихове фанове коју су и у четвртој деценији рада три пута узастопно пунили

Крагујевац се ове године нашао на листи градова где Бора Ђорђевић са својом екипом слави значајан јубилеј.

Један од првих концерата који су одржали својевремено као анониман бенд био је у Крагујевцу.

Четрдесет година касније, у крагујевачкој публици, обожаваоци свих генерација.

Од оних који су одрастали уз албуме ове групе до садашњих такозваних „миленијумаца“ који се нису ни родили када је Рибља чорба свирала турнеје широм бивше Југославије.

Концерт је почео песмом из 1985. године ”Ја ћу да певам” а након тога су се ређали хитови “Остаћу слободан”, “Немој да идеш мојом улицом”, “Лутка са насловне стране“, “Два динара друже” као и незаобилазна “Погледај дом свој Анђеле”.

Бенд је свирком показао да је и даље у завидној форми док је публика хорски певала уз сваку песму наградивши их громким аплаузом.

Симболичан поклон за времешни јубилеј била је торта коју су члановима бенда Рибља чорба поклонили верни Крагујевчани, као награду и честитку за првих 40 година постојања. Публика је спремна за следећих 40.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *