Риболовци у емисији Шумадијски праг

У Гружанском језеру живе многобројне врсте риба, па су и обале пуне риболоваца. До малог језерског острва на сред Гружанског језера може се доћи само чамцима.

Екипа наше медијске куће посетила је риболовце који на овој воденој акумулацији проводе доста времена.

У новом циклусу емисија Шумадијски праг, која се емитује на нашем програму недељом после вести у подне, гледаоци могу да погледају емисију о Гружанском језеру, камповима, риболовцима, замимљивостима ове водене оазе.

Недалеко од Крагујевца, на путу који води до Чачка налази се Гружанско језеро, једна од највећих туристичких атракција Шуамдије.

Богато је рибом, па се у воденим дубинама могу наћи шаран, сом ,деверика, пастрмка, беовице, бабушке.

Орнитолози тврде да је своје станиште на језеру пронашло више од 70 врста птица.

Риболовци радо долазе на језеро Гружа а на острву насред језера направљени су бројни кампови опремљени деловима старог намештаја.

Штапови су постављени дуж обале а риба се лови сваокодневно.

Око кампова су баште у којима риболовци гаје поврће а заједничке вечере уз дружење уобичајена је свакодневица на овој локацији.

Контролу дозвола за пецање свакодневно обавља Рибочуварска служба.

Рибокрадице се удаљавају са језера и плаћају казну прописану законом.

На језеро долазе и жене које воле риболов. Оне пецају у дрштву мушкараца а неретко се дешава да имају одличан улов.

Љубитељи природе који посебно воле воду и рибарање налазе мир и опуштање на овој воденој акумулацији на којој има посетилаца у свим годишњим добима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *