Родитељски састанци за специјализована одељења

Првa крагујевачкa гимназијa ће почетком наредног месеца одржати састанак заинтересованих родитеља и ученика за упис у специјализована одељења за школску 2020/2021. годину.

Родитељски састанак заказан за 3. март, биће прилика да се ђаци и родитељи упознају о начину рада и припремној настави за специјализована одељења.

У Првој крагујевачкој гимназији почињу активности везане за упис ђака у седми разред обдарених ученика за математику, први разред обдарених ученика математичке гимназије и са посебним способностима за рачунарство и информатику, као и први разред ученика са посебним способностима за биологију и хемију за школску 2020/21. годину.

Тим поводом, ова образовна установа организоваће 3. марта организоваће састанак како би заинтересовани родитељи и ученици могли благовремено да се инфортмишу.

Након родитељског састанка, почињу часови припремне наставе из математике, биологије и хемије.

Коментаришући одлагање ученичких екскурзија у иностранству због појаве корона вируса, у Првој крагујевачкој гимназији подсећају да су екскурзије ван земље већ реализоване.

Прва крагујевачка гимназија има више од хиљаду ученика, специјализоване смерове и програм који у потпуности прати савремене трендове.

Влада Републике Србије је ову образовну установу 2008. године прогласила за школу од посебног, националног значаја.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *