Рок за уплату прве рате пореза на имовину 14. фебруар

Рок за уплату прве овогодишње рате пореза на имовину истиче 14. фебруара, а прекорачење овог датума повлачи обрачунавање додатног издатка од 13 процената на дуговање, кажу у Градској пореској управи.

У Крагујевцу је овим порезом задужено 69 хиљада обвезника. Дуг већи од 20 милиона динара имају “Застава оружје” АД, “Застава камиони” д.о.о. у реструктурирању и Акционарско друштво “Застава ковачница”.

Уплата пореза на имовину ни овог фебруара електронским путем неће бити могућа јер централизовани систем контроле и наплате још увек није у функцији.

Од пореза на имовину „физичких лица“ наплаћеног током 2018. године у градску касу слило се 465 милона динара. Пројекције за ову годину су да ће новца у каси бити мање.

И међу грађанима, али и “правним лицима” има нередовних платиша.

Шта је томе разлог, питали смо и Крагујевчане.

Пореска решења за ову годину, кажу у Градској пореској управи, уследиће тек по стабилизацији информационог система у оквиру е-Управе.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *