“Романипен” организовао инфо дан о упису деце у вртиће

Образовно-културна заједница “Романипен” организовала је за родитеље информативну радионицу о процедурама и могућностима за упис деце у предшколске образовне програме на нивоу крагујевачких установа за школску 2020/2021. годину.

Активисти „Романипена“ су радионицу припремили у сарадњи са партнерима из предшколских установа, Дома здравља, Центра за социјални рад и Градске организације Црвеног крста.

Инфо радионица организована је у склопу пројекта „Кроз игру и дружење до правилног развоја-подршка инклузији ромске деце у предшколске образовне програме за школску 2020/2021. годину“.

Пројекат је део Националног програма „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ који Министарство просвете, науке и технолошког развоја реализује из кредита Светске банке.

Поред информисања родитеља о упису деце у предшколске установе, активисти крагујевачког Црвеног крста су поделили пакете са играчкама породицама које имају децу узраста од 3 до 7 година.

Иначе, пакети са играчкама донација су УНИЦЕФ-а Србије деци из маргинализованих група.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *