РТК и на 405. каналу Д3 платформе компаније СББ

Програм Телевизије Крагујевац од 28. августа емитује се на 405. каналу Д3 платформе, јер је компанија СББ бесплатном дигитализацијом Крагујевца и укидањем аналогног сигнала за то омогућила услове.

То значи да програм наше медијске куће могу да прате и гледаоци широм Србије, јер је Телевизија Крагујевац нашла своје место поред регионалних телевизија.

Поред информативног, документарног, серијског програма, гледаоци Телевизије Крагујевац могу да прате преносе са значајних културних, спортских и друштвених манифестација, укључења репортера и нови циклус емисија са јесењом шемом.

Гледаоци Телевизије Крагујевац, више од две деценије најоданији су централној информативној емисији, Хроници у 19 часова.

Двадесет минута најважнијих градских вести и прича из околине града, допуњени директним укључењима и преносима са терена, срж су информативног програма.

Ауторске емисије, од којих се поједине емитују скоро 20 година, обрађују занимљиве садржаје са простора Шумадије. Привреда, образовање, култура, спорт, рад организација цивилног сектора, као и историографске и забавне теме и даље чине програмску шему једине телевизије у Крагујевцу.

Ускоро гледаоци могу да очекују старе и нове садржаје на новом месту, новом каналу, у новим, јесењим бојама.

Да би избегли дуготрајно листање програма, од недавно, Крагујевчани најбрже до своје телевизије могу да дођу једноставним укуцавањем 405. канала на Д3 даљинцима.

Тамо их очекује бољи квалитет слике и звука, захваљујући опреми коју је још прошле године Телевизија Крагујевац обезбедила из сопствених средстава.

Након неуспешне приватизације, програм електронског гласила са традицијом дугом преко две деценије, поново се појавио у етру у августу 2017. године.

Међутим, како је велики број корисника СББ прихватао дигитални сигнал, питање које су гледаоци свакодневно постављали нашим екипама на терену било је због чега не могу да нас прате?

Две године су Крагујевчани који су желели да прате наш програм, морали да са Д3 система ручно враћају емитовање на аналогни сигнал.

У време када савремени гледаоци траже удобност, оваква ситуација била је заморна, па су ствараоци програма стрпљиво чекали на промену технологије оператера.

У програмском смислу, Телевизија Крагујевац остала је доследна свом концепту, а то је неповлађивање естрадним трендовима, са фокусом на локалним темама које за нас имају карактер најважнијих информација.

РТК је и даље, Телевизија о којој се говори.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *