Ружичаста радионица посвећена превенцији рака дојке

Прва од три ружичасте радионице посвећене превенцији рака дојке, одржана је на Економском факултету у Крагујевцу.

Поред стручњака из крагујевачког Клиничког центра, студенткиње су имале прилику да чују и искуства жена које су успешно савладале ову опаку болест.

Циљ кампање „Ружичасте радионице“ је да подигне свест младих жена о томе колико су превенција и рана дијагностика важни у борби против карцинома дојке.

Статистика показује да је рак дојке најчешћи малигни тумор и један од водећих узрочника превремене смрти код жена и у Србији и свету. Откривен у раној фази, карцином дојке може бити излечив у 90 одсто случајева.

Прва од три Ружичасте радионице посвећене превенцији рака дојке У Србији, одржана је на Економском факултету у Крагујевцу.

Кампања за борбу против рака дојке у Србији, коју организује козметичка компанија „Авон“ ове године обележава 15 година постојања, а од покретања до данас прикупљено је и донирано више од пола милиона долара.

Тим новцем купљена је опрема за рану дијагностику и организоване акције са намером да се утиче на свест јавности о важности превенције и подршци програмима који пружају неопходну обуку и информације женама у борби против рака дојке.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.