Са три клика до извода

Грађанима Крагујевца од недавно је омогућено да преко електронског регистра, који се налази на интернет страни града Крагујевца на брз, ефикасан, прегледан и једноставан начин дођу до иформација на који начин, уз која документа, у ком року и уз које трошкове могу остварити своја права из делокруга надлежности локалне самоуправе. 

Електронска база података града Крагујевца део је пакета подршке коју спроводи Стална конференција општина и градова а финансирала је Швајцарска влада.

Поред прегледа свих делатности, затим организционих јединица у електронском регистру је наведена и процедура за низ административних поступака због којих су до сада грађани одлазили директно на шалтер градске управе.

Пут до електронског регистра на интернет страни града Крагујевца је бржи, краћи и једноставнији од досадашњег одласка у зграду градске управе или још ефикаснији од телефонирања, оцењује Сања Туцаковић чланица Градског већа за локалну самоуправу.

Електронски регистар налази се на насловној интернет страници Града Крагујевца.

Електронски регистар долази у правом тренутку, у време када се грађанима због пандемије коронавируса препоручује све што могу од админстративних послова обаве управо он лине.

Град Крагујевац све време, од марта ажурира своје електронске услуге, па ће тако и база електорнског регистра бити редовно ажурирана.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *