Саборник у мрамор уписан

Књижевни клуб Бранко Ћопић из Београда је, крагујевачкој читалачкој публици, у Галерији Народне библиотеке Вук Караџић, представио књигу под називом „Саборник у мрамор уписан“.

Ово најзначајније дело Књижевног клуба „Бранко Ћопић“ садржи уметничке и докуменатрне прилоге 280 књижевника, песника и чланова Клуба о борби и страдању нашег народа за слободу током Другог светског рата и читавог 20. века.

Иницијатива да се припреми и штампа саборник антиратне и антифашистичке поезије и прозе који је представњен публици у Крагујевцу покренута је још пре две године.

Познати књижевник, рецензент, књижевни критичар и аналитичар, који је објавио више од 30 књига, а данас је почасни и активни члан клуба „Бранко Ћопић“, Миодраг Игњатовић је подсетио да је саборник дуго припреман у намери да обухвати што већи број антифашистичких и родољубивих књижевних радова.

Чланица клуба, рожена Крагујевчанка, Љиљана Николић је казала да је овај књижевни клуб основан пре 35 година.

Данас има више од 300 чланова, од којих је петина активна.

Велики број њих су чланови престижних књижевних удружења и носиоци највиших признања.

Саборник који представља лелек над спрженом земљом, остављеним гробовима и напуштеним прагом је из штампе изашао почетком ове године.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *