Санација мостова у Трмбасу и Лужницама идуће године

За санацију тротоара на Тргу Народног фронта код Фонтане, Тргу слободе, испред градске управе, Булевару краљице Марије, у улицама Саве Ковачевића, Карађорђевој и Гружанској из градске касе издвојено је близу 20 милиона динара.

У Јавном предузећу „Путеви Крагујевац“ кажу да је у току израда пројеката за мостове у Трмбасу и Лужницама и додају да је новац обезбеђен, те да ће тендер за извођача радова бити расписан, по завршетку пројекта.

Реализација уговора са фирмом „КГ узор“ за санацију тротоара у Крагујевцу, у вредности од 20 милиона динара, се приводи крају.

У Јавном предузећу „Путеви Крагујевац“ очекују да ће ускоро бити расписан нови тендер за ову врсту радова. У наредном периоду планирана је санација тротоара у насељу Аеродром.

У предузећу „Путеви Крагујевац“ кажу да је поправка мостова у Трмбасу и Лужницама у надлежности града, односно Градске управе за инвестиције. У току је израда пројеката.

Коментаришући тренутно стање са раскопаним површинама на градским улицама и путевима, Милетић је оценио да је у овој области доста урађено.

„Ситуација није била баш најбоља оног трентука када смо се прихватили тог посла јер смо се суочили са близу 400 раскопаних површина које нису биле квалитетно надзорисане.

Тај број смо сада спустили на испод 50 и радимо на томе да немамо више раскопаних површина које нису враћене у првобитно стање, каже Милетић.

У предузећу „Путеви Крагујевац“ подсећају да са градским комуналним предузећем „Шумадија“ раде на редовном одржавању градских улица и путева, опсецању и крпљењу ударних рупа.

Недавно је завршена реконструкција улица Дедиње, Саве Шумановића и Ресавске, а саниран је тротоар у улици Ивана Гошњака.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *