Шанса за запослење младих

У Политехничкој школи у Крагујевцу, организован је Инфо дан, чиме је почела реализација националног пројекта „Знањем до посла“.

Компанија „Милановић инжењеринг“ и „Застава Ковачница“, пружају шансу незапосленим младим људима, да учествују на тренингу и после завршене обуке да се запосле.

Развијање вештина младих финансира швајцарска Агенција за развој и сарадњу.

Двадесет четири кандидата, похађаће обуку за нове послове у металској индустрији, која се спроводи у оквиру националног пројекта „Знањем до посла“.

Циљ овог пројекта и радионице је повећање запошљивости младих у Крагујевцу, а такође и развој вештина за које постоји велика потражња у металској индустрији.

„Застава Ковачница“ и компанија „Милановић инжењеринг“ пружају младима да поред теоријског знања, у току тридесет радних дана прођу и практичну обуку за занимање ковач и оператер CNC машини. Најбоље после обуке чека посао.

Такође, током обуке, кандидатима су плаћени путни трошкови и храна, а могу се пријавити млади од осамнаест до тридесет година, са трећим и четвртим степеном средње стручне спреме техничког смера.

Током практичне обуке биће обезбеђена подршка ментора, а најуспешнији полазници добиће прилику да остану и запосле се у ове две велике копманије.

Заинтересовани кандидати могу се пријавити до 20.октобра.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *