Сарадња крагујевачких лекара и Руске хуманитарне мисије

Почетак заједничке сарадње крагујевачких лекара и Руске хуманитарне мисије на Балкану озваничен је потписивањем меморандума о сарадњи између града Крагујевца и Регионалног представништва Руске хуманитарне мисије.

Меморандум су потписали градоначелник Крагујeвца Радомир Николић и др Михаил Бондар руководилац представништва.

Пројекат Српско – руска мобилна клиника спроводиће се до 14. јула у селима у околини Крагујевца, у којима ће мештане прегледати тимови лекара из Русије и Патронажне службе Дома здравља.

Сарадња српских и руских лекара у Крагујевцу озваничена је потписивањем документа, који би, како је наглашено, требало да буде увод у заједничке пројекте и на другим пољима, јер је руска хуманитарна мисија усмерена на науку, спорт, уметност.

Организација је позната по прикупљању и дистрибуцији помоћи.

У Крагујевцу су први пут, и први пут спроводе заједничку медицинску акцију.

Договорено је да крагујевачки и руски лекари размењују методе и искуства у примарној здравственој заштити на терену.

Наредне две седмице српско-руска мобилна клиника бесплатно ће прегледати мештане на сеоском подручју.

За ту намену, Руска хуманитарна мисија на Балкану, својим амбулантним возилом у коме су заједнички медицински тимови, ће долазити испред кућа најнемоћнијих старих и тешко покретних житеља села где ће им пружити превентивне здравствене прегледе.

Сваког дана у периоду од 9 до 15 часова, наредних 14 дана житељи околних села могу да очекују долазак мобилне амбуланте са тимом руских и српских лекара.

После Букоровца, акција се наставља у селима: Велика Сугубина, Влакча, Дреновац, Драча, Добрача, Дулене, Љубичевац, Маслошево,Трмбас, Церовац, Рогојевац, Цветојевац, Каменица.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *