Сарадња медицинских факултета

Декани Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и Медицинског факултета у Бања Луци, проф. др Владимир Јаковљевић и проф. др Ранко Шкрбић, потписали су Уговор о научно-стручној и пословној сарадњи.

Професор Владимир Јаковљевић рекао је да је потписивање уговора велика ствар и велики тренутак за ту високошколску установу, али и први уговор који факултет потписује у области међународне сарадње од када је он декан Факултета медицинских наука.

Потписивање је уприличено поводом 15. новембра, дана Медицинског факултета у Бања Луци, који је ове године обележио 40 година постојања и развоја.

Декан Факултета медицинских наука у Крагујевцу, проф. Владимир Јаковљевић је казао да је уговор о сарадњи велика ствар за обе образовне установе које су два најмлађа медицинска факултета на нашем говорном подручју.

Одмах смо препознали да имамо заједничке, врло амбициозне идеје у наредном периоду и да то може да буде у корист наших студената, на првом месту, али и наставника и факултета.

Уговор који смо данас потписали је само предуслов да имамо чврсту научно-истраживачку сарадњу у области научних истраживања, у области размене студената, у области апликације за међународне пројекте и да је ред да наступамо заједно према трећим лицима, рекао је проф. Јаковљевић.

Према речима проф. Ранка Шкрбића, декана Медицинског факултета у Бања Луци, потписивањем уговора створени су услови за заједничко учешће факултета у међународним пројектима и програмима.

Овим уговором стварају се услови да можемо да наступамо заједно на домаћим и међународним пројектима, да наше истраживачке групе сарађују, да имамо отворену сарадњу наставника али и студената, и да заједно планирамо и договармо активности које би биле од интереса за оба факултета. Тиме ћемо створити услове за оснаживање које нам јепотребно

Свечаној академији, поводом Дана факултета и обележавања четири деценије постојања и развоја ове високошколске установе, присуствовали су председник Републике Српске Милорад Додик, председница Владе Жељка Цвијановић, министри у Влади, ректор Универзитета у Бања Луци, декани факултета из Београда, Ниша, Подгорице, Мостара, Фоче, Источног Сарајева, Зенице као и многобројни представници академске заједнице из Републике Српске, Србије, БиХ.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *