Сарадња Универзитета и компаније Милановић

Универзитет у Крагујевцу и Факултет инжењерских наука потписали су данас уговор о пословно-техничкој сарадњи са компанијом Милановић индустрис груп доо.

Основни циљ овог уговора је едукација младих, који би након школовања на факултетима крагујевачког Универзитета, добили посао у ренoмираним компанијама у окружењу, попут МИНД групе.

Ректор Универзитета у Крагујевцу, Ненад Филиповић и декан Факултета инжењерских наука, Добрица Миловановић, потписали су уговор о научно-истраживачкој, стручној и пословно-техничкој сарадњи са власником МИНД групе, Братиславом Милановићем.

На тај начин крунисани су разговори који су започети прошле године. Уговор обухвата низ активности како би, као крајњи резултат, млади школовани кадрови са Универзитата у Крагујевцу нашли запослење у оквиру МИНД групе.

Овај уговор прилику за запослење пружа и машинским инжењерима. Један од факултета који би требало да обезбеди највише кадрова за МИНД групу, Сименс и друге компаније у региону је Факултет инжењерских наука.

Из крагујевачког Универзитета поручују да је конкурс за доделу станова младим научницима завршен тако да образовани кадрови имају прилику да, поред решавања стамбеног питања, пронађу и посао у реномираним компанијама у окружењу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.