Шарчевић: Чека се нови тендер за Центар за матичне ћелије

Центар изврсности са банком матичних ћелија, чија је градња почела 2015. године, још увек није завршен.

Радови су стали, завршетак објекта увелико касни, а министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је изградњу ове образовне и научно-истраживачке установе упоредио са „зидањем Скадра на Бојани“.

Од планираних радова, изграђено је свега 35 одсто, а највећи проблем, према оцени министра просвете, представља српско грађевинарство.

Највећи проблем у изградњи Центра изврсности са банком матичних ћелија, према оцени министра просвете, представља грађевинска фирма која је извођач радова.

Шарчевић подсећа да мајстори и грађевинари одлазе на рад у иностранство и да српске фирме остају без радника и додаје да је проблема било и са Јединицом за управљање пројектима.

Министар Шарчевић наводи да је било много грађевинских пропуста у изградњи овог објекта.

Сматра да је било боље „пробити“ рокове за завршетак изградње који су били најављени за март 2017. године да би се обновио тендер. Додаје и да је сам објекат лоше пројектован.

На питање новинара када се може очекивати завршетак радова око изградње Центра за матичне ћелије у Крагујевцу, министар Шарчевић одговара да градња подсећа на „Скадар на Бојани“.

Имајући у виду да се нагомилало много грађевинских и административних проблема око наставка изградње, најреалније је о овој теми говорити на пролеће, сматра министар Шарчевић.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *