Шарчевић: Нећемо толерисати непоштовање мера у школама

„Нећемо толерисати ни најмање кршење мера. Ученици треба да буду одговорни, наставници још више, а директори највише, јер је на њима највећа одговорност“, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић, поводом навода да средњошколци не носе маске.

Он је навео да је за прва три дана наставе већ сменио три директора – у Београду, Панчеву и Нишу и да посредно њихова смена има везе са непоштовањем мера, али није само то био разлог, преноси Блиц.

Шарчевић је рекао рекао да и он сам свакодневно добија снимке на којима се виде ђаци, па и наставници без маски, и упозорио да ће реаговати на сваки такав случај.

Министар је истакао да су јуче одржани састанци директора у многим школским управама, а да ће у осталима бити одржани у понедељак, када ће почети и појачани надзор просветне инспекције.

“Просвета је велики систем и ако би се један одсто наставника опустио и кршио мере, то би било 1.300 наставника. Ако би то чинило један одсто ученика, имали бисмо 8.500 недисциплинованих, што је огроман епидемиолошки ризик”, рекао је Шарчевић.

Он је нагласио да ће користити све законске могућности да то не дозволи и да не жели да због неодговорне мањине сенка падне на огромну већину која савесно ради свој посао.

Извор: Тањуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *