Саветовалиште за брак и породицу отворило телефонске линије за позиве грађана

Током радне недеље од понедељка до петка грађани који имају проблема у породичном, брачном или личном функционисању долазили су у саветовалиште за брак и породицу и са стручним тимом разговарали о проблемима.

Током ванредног стања њихов долазак је обустављен а за савете се могу обратити телефонским путем или мејлом.

Од понедељка до петка, телефонска веза фиксног и мобилног броја телефона отворена је за позиве грађана.

Са суграђанима којима је потребна помоћ, током ванредног стања ће радити психолог и породични терапеут.

Стручни тим наводи да је у време кућне изолације најважније сачувати добре породичне односе и искористити највећи део времена у неговању најважнијих породичних вредности а то су љубав, пажња, толеранција и помоћ болесним, немоћним и старим члановима породице.

У Саветовалиште за брак и породицу годишње је долазило око 500 суграђана који су имали проблема у функционисању брака, поремећене породичне односе, насиље у породици или лично функционисање у окружењу или породици.

На недељном нивоу око 40 корисника долазило је код психолига или породичног терапеута како би се ове девијантне појаве искорениле и умањиле.

Током ванредног стања када је већина становника Србије у кућној изолацији грађани који имају ове проблеме могу да позову фиксни телефон 034 356 778 који је отворен сваког радног дана од 8 до 12 часова и мобилни број 064 8753 077 који је доступан за грађане у термину од 7.30 до 15.30 сати сваког радног дана.

Они грађани који имају породичне, брачне или личне проблеме могу да се обрате стручњацима и путем меил адресе savetovaliste.kgporodica@gmail.com .

Како би се спречило ширење корона вируса организована је помоћ Крагујевчанима који телефоном позивају Саветовалиште за брак и породицу у коме ради породични терапеут и психолог.

Током ванредног стања бројне Крагујевачке породице проводе време у изолацији а најтеже је оним породицама или супружницима који имају поремеђене породичне односе.

Стручњаци саветују да се током изолације ради на унапређењу породичних односа. Најбољи начин за то је подизање нивоа толеранције и стпљења како би се породица очувала.

Савет стричњака је да се уреди животни простор у коме породица проводи време,посвети пажња сваком члану кућне заједнице, а током изолације најпожељније је потрошити време у заједничком гледању филмова, разговору са укућанима, друштвеним играма.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *