Сећање на Милана Младеновића

Сећање на Милана Младеновића, легендардног фронтмена групе Екатарина Велика, уприличено је у крагујевачком Дому омладине, у петак, 5. октобра.

Мултимедијални програм трајао је више сати. Уприличило га је Удружење “Деца из воде”, које са овим пројектом обилази еx YU простор и држи пламен сећања на музику бендова које је Младеновић оснивао и са којима је стварао.

Сећање на Милана Младеновића, шест деценија после његовог рођења, у Загребу 1958. године и музику стварану у Београду за публику са простора бивше Југославије све до 1994. године, када је изненада после концерта само физички напустио музичку сцену, поред бројних фанова са генерације на генерацију преносе, између осталих и “Деца из воде”.

Реч је о бенду који је у петак, 5. октобра, напунио некадашњу “Малу сцену” Дома Омладине Крагујевчанима, заљубљеницима доброг звука.

Под слоганом “Као да је и даље ту” на видео биму су се вртели спотови, документарни филм о култној групи, а затим је уследио концерт “Деца из воде” са акордима Шарла Акробате и ЕКВ-а. “Деца из воде” у овом простору су били шести пут.

Иначе, Удружење “Деца из воде”, организатор овог мултимедијалног догађаја, у оквиру кога делује и истоимени бенд, постоји од 2014. године и до сада су обишли велики број градова у Србији и државама еx-YU простора.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *