Седамдесет година постојања Друштва математичара Србије

Друштво математичара Србије обележило је седамдесет година постојања у Београду.

Тим поводом одржан је дводневни семинар на коме је учествовало преко 600 наставника и професора математике основних и средњих школа Србије.

Крагујевац су представљали професори обе крагујевачке гимназије. Семинар је акредитован од стране Завода за унапређење образовања и васпитања а у оквиру програма стручног усавршавања запослених просветара који предају математику.

Овогодишњи семинар математичара Србије веома је значајан за размену искустава у настави.

Од преко 600 учесника семинара више од педесеторо имало је припремљено излагање.

Профеосорка математике која ради са талентованим ученицима Специјалног математичког одељења у Првој крагујевачкој гимназији Јасмина Мицић говорила је о интерактивним тестовима за процену ученичких достигнућа у математици.

Предавање се односило на примену провере знања уз коришћење информационих технологија.

Сусрет математичара Србије за свакога од њих има велики значај а према речима учесника семинара похађање стручних саветовања унапређује наставу и омогућава лакши рад са ученицима.

За седамдесет година постојања Друштва математичара Србије организован је 251 семинар на које су углавном долазили професори математике Прве крагујевачке гимназије чији ученици постижу одличне резултате на математичким такмичењима.

Поред четири професора Прве крагујевачке гимназије, на семинару су учествовали и професори Друге гимназије.

Сваки учесник семинара добио је Сертификат о савладаном програму који представља признање за напредовање у служби а осим тога и лиценцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.