Седница локаланог паралмента данас поводом Дана града

Седница локалног парламента, поводом Дана града, на којој ће бити додељена највиша признања Града – Ђурђевданска награда, почеће данас у 12 часова, у здању Старе скупштине.

У области уметности за реализацију сталне изложбене поставке Галерије легата Николе Коке Јанковића, под називом „Никола Кока Јанковић Живети уметност“ Ђурђевданску награду добиће Катарина Бабић, у области медицине проф. др Предраг Ђурђевић за коауторство и ауторство већег броја научних радова у области етиопатогенезе различитих малигних болести.

У области новинарства за ауторство 600 – те емисије „Здрави били“ Ђурђевданску награду добиће Јелена Миловановић, у области спорта Горан Николић параолимпијац за истрчаних 77 маратона за 77 дана на стази у Чикагу, у периоду од 18. априла до 3. јула 2019. године.

Компанија „Сунце Маринковић“ у области предузетништва за изузетне резултате постигнуте у 2019. години и добијену јубиларну награду Привредне коморе Србије за 90 година пословања, а Љубиша Шљивић у области хуманитарног карактера за подухват „Да мали Михаило поново чује“.

У области развоја креативних индустрија, поп културе и промоције града Крагујевца у земљи и иностранству Ђурђевданску награду добиће Удружење „Арсенал фест“.

У присуству одборника Скупштине града највише признање града добитницима ће уручити градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Због пандемије корона вируса и ванредног стања, свечана Седница скупштине града није одржана традиционално, на Дан града, 6. маја.

С обзиром на то да је у Крагујевцу на снази одлука о ванредној ситуацији, заседање градског паралмента биће организовано у складу са свим препорукама и епидемиолошким мерама.

Из тих разлога седници ће присуствовати само одборници Скупштине града и добитници највишег признања – Ђурђевданске награде.

Град Крагујевац упутио је јавно извињење што, због актуелне епидемиолошке ситуације, није у могућности да свечану доделу Ђурђевданских награда организује као што је то до сада чинио, у присуству досадашњих лауреата и великог броја званица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *