Седница Скупштине града заказана за 19. јул

Најзначајнија тачка предстојеће седнице локалног парламента, која је заказана за 19. јул, је ребаланс буџета града Крагујевца за 2019. годину.

Уколико ова одлука буде усвојена, градски буџет биће увећан за милијарду и по динара, рекао је, након консултација са шефовима одборничких група, Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града.

Петрашиновић је казао да је ребаланс заснован на реалним проценама прихода и примања и додао да је био неопходан, како би се повећала давања на оним позицијама које су битне за функционисање града.

Уколико ребаланс буде усвојен, 240 милиона динара планирано је за Оперативно-технички центар градског Водовода, 120 милиона динара додатно ће бити опредељено за комунално одржавање, а иста сума предвиђена је за Завод за здравствену заштиту радника „Застава“.

Ребалансом су предвиђена и средства за завршетак санације основне школе у Маршићу, кружни ток Мала Вага и биоскоп Пионир.

Пред одборницима локалног паламента, између осталог, наћи ће се и предлог одлуке о проширеним и додатним правима финансијске подршке породици са децом и мером за остваривање демографске и популационе политике.

На дневном реду је и предлог одлуке о накнадама за коришћење јавних путева на територији града Крагујевца којом се утврђују обвезници плаћања, основица, висина и олакшице.

Поред владајуће локалне коалције, консултацијама код председника Скупштине града присуствовали су и представници три опозиционе одборничке групе у Скупштини града.

Седницу локалног парламента можете пратити уживо, 19. јула на програму Телевизије Крагујевац од 9 часова.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *