Серолошко тестирање од данас у Амбуланти 2

Серолошки тестови на присуство вируса Ковид 19 сада се раде на новој локацији – у здравственој амбуланти број 2, која је отворена сваког радног дана од 8 до 13 часова, а суботом до 12 сати.

Недељом се неће радити серолошко тестирање. Издавање резултата радним данима је од 14 до 16 часова, а суботом од 12 до 14 сати.

Серолошки тест који детектује присуство антитела у крви пацијената, која се производе у организму као одговор на присуство вируса, сада се раде у Амбуланти 2, у Ратинчевој улици број 2.

Тестирање је бесплатно уколико се обавља због пријема на лечење у здравствене установе, или бањско лечење. Уколико се тестирање обавља на лични захтев цена је 1.200 динара.

Серолошко испитивање, или брзи тестови радиће се и за болеснике за које постоји оправдање за лечење у Клиничким центрима широм Србије, а најчешће је реч о онколошким пацијентима.

Иначе, 27 приватних лабораторија у Србији већ неколико месеци ради искључиво серолошке тестове на корона вирус, на основу анализе крви.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *