Сертификати за геронто-домаћице

У Филијали Крагујевац Националне службе за запошљавање, дедељени су сертификати полазницима који су успешно зваршили обуку за геронто-домаћице.

Организатори ове обуке били су Мокрогорска школа менаџмента и Академија „Оксфорд“ а едукација је спроведена у садарњи са Специјалистичко интернистичком болницом за збрињавање старих лица „Вива плус“ из Ресника.

Тржиште рада је у сталној потражњи лица која би се бринула о људима трећег животног доба.

Обука девет полазница за геронто-домаћице, која је трајала више од два месеца, организована је у Реснику у установи која збрињава старија лица.

Брига о њима ни мало није лака имајући у виду да су корисници полу покретни или непокретни људи, тешког здравственог стања, често оболели од деменције и алцхајмера. Геронто-домаћице су едуковане за пружање неге овим особама.

Полазнице обуке су, пре одласка на едукацију, прошле неопходно тестирање а на самој едукацији показале висок ниво знања и вештина.

У Националној служби за запошљавање наводе да је стицање сертификата добар начин доласка до посла.

Сертификат ће полазнице ове обуке доставити свом стручном саветнику у Националној служби за запошљавање а ново стечено знање ће употпунити радну биографију особа које се налазе на евиденцији незапослених.

Поред ове, Филијала Националне службе за запошљавање организовала је обуке за педикире, маникире, пекаре, обуку за кројење и шивење, завариваче, оператере на ЦНЦ машинама, у које је укључено 81 лице са евиденције незапослених.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.