„Симфонија Смака“ отворила карневал у Врњачкој Бањи

У оквиру манифестације „Дани Врњачке Бање“, Крагујевачки симфонијски оркестар и група Освајачи под диригентском палицом Војкана Борисављевића и оперске диве Јадранке Јовановић, одржали су синоћ концерт на великом бањском тргу, чиме су отворили карневал који у Врњачкој Бањи почиње данас.

Значајан датум за Врњачку Бању, њене житеље и госте 150 година оснивања бањског туризма, требало је отворити концертом који ће се дуго препричавати и памтити.

Због тога је Туристичка организација Врњачке Бање одлучила да својим суграђанима и гостима подари песме српске рок антологије чији је аранжмане за Симфонијски оркестар прилагодио Војкан Борисављевић.

Почетак овакве сарадње требало би да постане традиција кажу у Туристичкој организацији Бање.

Концерт „Симфонија Смака“, премијерно је изведен у Крагујевцу 2017. године, и од тада стижу позиви да се ова спектакуларна симбиоза класичне и модерне музике изводи у многим градовима, тако да се основни циљ – промоција Симфонијског крагујевачког оркестра успешно спроводи.

Начин да се публици представе праве вредности, као и да се полако али сигурно ради на промени музичког укуса, задатак је који су крагујевачки оркестри разумели међу првима, па је и сарадња са њима једноставна и лака.

Неколико хиљада посетилаца на тргу у Врњачкој Бањи одушевљено је певала сваку мелодију коју су извели крагујевачки симфоничари, Освајачи и дива Јадранка Јовановић.

Сарадња два града биће настављена, речено је по завршетку “ Симфоније Смака“, концерта који ће током лета бити изведен у Сава центру, као и у градовима бивше Југославије.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.